رادیولوژی مداخله‌ای جهت درمان روشی است که برای درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌شود. آیا تا به حال برای شما پیش آمده است که بیماریتان به اشتباه تشخیص داده شود؟ برخی از بیماری‌ها پیچیده هستند یا تشخیص آن‌ها کار دشواری است. به همین دلیل، به روشی نیاز است که بتوان آن‌ها را سریعا تشخیص داد و درمان کرد. رادیولوژی اینترونشنال یکی از زیرشاخه‌های رادیولوژی به حساب می‌آید که می‌توان در تشخیص و درمان این بیماری‌ها موثر باشد.

رادیولوژی مداخله ای جهت درمان

کاربردهای رادیولوژی درمانی

رادیولوژی مداخله‌ای روشی نوین است که در تشخیص و درمان بسیاری از بیماری‌ها کاربرد دارد. این روش به دو شکل تشخیصی و درمانی انجام می‌شود. رادیولوژی درمانی نسبت به جراحی‌های مختلف برتری‌هایی دارد که باعث می‌شود در زمینه‌های مختلفی کاربرد داشته باشد.

روش‌های رادیولوژی جهت درمان

برای استفاده از رادیولوژی مداخله‌ای جهت درمان روش‌های مختلفی وجود دارند که هر کدام به یک بیماری خاص اختصاص یافته‌اند. در ادامه به طور کامل آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

استنت گذاری

با سبک زندگی امروزی، مشکلات زیادی برای افراد به وجود می‌آید که مشکلات ادراری یکی از آن‌ها خواهد بود. اگر مسیر خروج ادرار مسدود شود، ادرار به مثانه و کلیه باز می‌گردد که مشکلات دو چندانی را ایجاد خواهد کرد. برای درمان این مشکل، پزشک از استنت گذاری با استفاده از رادیولوژی مداخله‌ای استفاده می‌کند تا لوله‌ای را به درون حالب وارد کند. در نتیجه، هر چیزی باعث انسداد این مسیر شده باشد، برطرف خواهد شد. اگر پزشک تشخیص دهد که این روش برای شما مناسب نیست، فراستومی جایگزین آن خواهد شد.

دیسک RF

RF به معنای انرژی فرکانس رادیویی است که شکلی از جریان الکترومغناطیس بوده و در این روش کاربرد دارد. با استفاده از رادیولوژی مداخله‌ای می‌توان فتق یا پارگی دیسک را با استفاده از این امواج نابود کرد. درمان دیسک توسط دستگاه تصویربرداری صورت می‌گیرد.

تخلیه انواع کیست

غده‌ها و کیست‌هایی که در بدن به وجود می آند اکثرا غیر سرطانی هستند. این بدین معنی است که با روش‌های سرپایی مانند رادیولوژی مداخله‌ای جهت درمان هم از بین بروند. در این تکنیک هنگام تصویربرداری از سوزن‌های مخصوص تخلیه استفاده می‌شود تا کیست‌های شکمی، تخمدان و سینه خارج شوند. تخلیه کیست‌ها با استفاده از لوله گذاری بعد از بی حسی انجام خواهد شد.

آنژیوپلاستی

در آنژیوپلاستی که روشی نوین و جدید محسوب می‌شود، تومورها، مشکلات صفراوی و گوارشی درمان می‌شوند.

آمبولیزاسیون

رادیولوژی مداخله‌ای جهت درمان روش‌های مختلفی دارد که یکی از آن‌ها آمبولیزاسیون است. در این روش مواد خاصی به بدن تزریق شده تا عروق خونی را برای بستن خون رسانی به تومور قطع کند. این امر باعث می‌شود که تومور به صورت کافی تغذیه نشده و رشد آن متوقف شود.

لیزر واریس

واریس یکی از بیماری‌هایی به حساب می‌آید که با استفاده از روش‌های مختلف قابل درمان است. برای درمان آن با رادیولوژی در ابتدا باید تصویربرداری انجام شود. سپس با نور لیزر مکان‌هایی که رگ‌های عنکبوتی دارند تحت درمان قرار می‌گیرند.

تزریق ریشه عصبی (PRT)

رادیولوژی مداخله‌ای در تزریق ریشه عصبی نیز کاربرد دارد. در این روش با هدایت سی تی اسکن به وسیله سوزن نازک و بلند چند دارو را با یکدیگر ترکیب کرده و به ریشه عصبی تزریق می‌کنند. این داروها معمولا مسکن و ضدالتهاب هستند.

کویل گذاری عروق معیوب

گاهی اوقات در رگ‌ها توده عروقی به وجود می‌آید که معمولا هم مادرزادی هستند و رشد کمی دارند. برای درمان این مشکل که تاثیر زیادی روی زندگی می‌گذارد، دستگاه تصویربرداری را به کشاله ران راست هدایت کرده و کانتر مخصوص وارد توده عروقی می‌شود. سپس آنژیوگرافی انجام شده و با فنرها تصاویر لازم تهیه می‌شود. از چسب‌های مخصوص استفاده شده تا توده‌های عروقی بسته شوند. در نتیجه، از خونریزی آن‌ها جلوگیری خواهد شد.

ورتبروپلاستی

اگر دارای پوکی استخوان یا تومورهای مهره کمری باشید، ممکن است جسم مهره تخریب شده و درد شدیدی به وجود بیاورد. برای درمان این مشکل از سیمان مخصوص برای تزریق درون مهره تخریب شده استفاده خواهد شد.

چه آمادگی‌هایی برای انجام رادیولوژی درمانی نیاز است؟

آمادگی‌های قبل از رادیولوژی مداخله‌ای جهت درمان بسته به نوع روشی داشته که پزشک قصد انجام آن را دارد. معمولا اکثر روش‌ها نیاز به بی حس دارند و فقط برای انجام برخی از آن‌ها به بیهوشی عمومی نیاز خواهد بود. عوارض بی حسی بسیار کمتر است و با انجام آن هیچ خطری شما را تهدید نخواهد کرد.

چه آمادگی‌های برای انجام رادیولوژی درمانی نیاز است؟

آیا رادیولوژی درمانی خطراتی را به همراه دارد؟

در رادیولوژی مداخله‌ای جهت درمان از سی تی اسکن و اشعه ایکس استفاده می‌شود که ممکن است ریسک ابتدا به سرطان را افزایش دهد. همچنین ایجاد برش‌های سطحی در برخی موارد از جمله عوارض آن به حساب می‌آیند.

رادیولوژی درمانی چه مزایایی به همراه دارد؟

روش‌هایی که جایگزین جراحی می‌شوند همیشه مزایای بیشتری را به دنبال دارند. آن‌ها ساده‌تر بوده و عوارض کمتری دارند. در نتیجه، افراد زیادی به سمت آن‌ها جذب می‌شوند. رادیولوژی مداخله‌ای نیز مزایایی دارد که به شرح زیر هستند:

✳️ این روش نیاز زیادی به بستری ندارد و معمولا مراقبت‌های تخصصی آن نسبت به جراحی کمتر است.

✳️ هیچ نیازی به بیهوشی قبل از آن نیست و بیشتر روش‌های درمانی با استفاده از بی حسی انجام می‌شود.

✳️ زمان بسیار کمتری برای بهبودی نیاز دارید و با استفاده از آن دوران نقاهت کوتاه‌تر خواهد شد.

✳️ شاهد بروز عوارض کمتری مانند درد، خونریزی و عفونت خواهید بود.

سوالات متداول رادیولوژی مداخله‌ای جهت درمان

دوران نقاهت رادیولوژی مداخله‌ای جهت درمان چگونه است؟

بعد از تشخیص و درمان بیماری‌های مختلف نیازی به استراحت طولانی مدت بعد از آن نخواهید داشت.

آیا رادیولوژی مداخله‌ای جهت درمان برای همه افراد مناسب است؟

این مورد بستگی به تشخیص پزشک دارد.

آیا رادیولوژی مداخله‌ای در کودکان نیز قابل انجام است؟

نگرانی‌هایی در مورد اثرات این روش روی کودکان وجود دارد که باید با پزشک در این باره مشورت کنید.

در نهایت…

پیشرفت تکنولوژی منجر به ایجاد روش‌های درمانی مختلفی می‌شود که عوارض بسیار کمتری دارند. رادیولوژی مداخله‌ای جهت درمان یکی از این روش‌ها به حساب می‌آید که در درمان بسیاری از مشکلات کاربرد دارد. اگر درباره این روش سوالات بیشتری دارید می‌توانید با ما تماس گرفته و آن‌ها را مطرح کنید.