استنت حالب

استنت حالب

استنت حالب

استنت حالب چیست و به چه منظور انجام می شود؟

استنت گذاری یکی از روش های رفع انسداد حالب های منتقل کننده ادرار می باشد. حالب ها لوله های بسیار باریکی در بدن انسان هستند. این لوله های باریک وظیفه دارند ادرار را از کلیه به سمت مثانه هدایت نموده و تخلیه کنند. با این کار ادرار از بدن دفع می شود.

اما گاهی حالب ها دچار انسداد می شوند. و‌ نمی توانند ادرار را به درون‌ مثانه تخلیه کنند. در این صورت کلیه پر از ادرار می شود. و دچار آسیب های شدیدی  خواهد شد. این عارضه معمولا به علت سنگ کلیه، سرطان، عفونت  و … رخ می دهد.  اما امروزه برای درمان انسداد حالب ها از روش های مختلفی استفاده می شود.

یکی از این روش ها استنت حالب یا استنت گذاری می باشد. در این روش پزشک با استفاده از یک لوله کوچک انسداد حالب ها را رفع می کند. پزشک این لوله را وارد بدن نموده، و آن را در حالب های مسدود شده بیمار جایگذاری خواهد کرد. با جایگذاری این لوله به درون حالب ها، ادرار به راحتی از کلیه به مثانه تخلیه می شود. در نتیجه فرد دچار آسیب در ناحیه کلیه نخواهد شد. برای انجام این روش قبل از هر چیزی باید انسداد حالب ها تشخیص داده شود.

پزشک برای تشخیص این عارضه از آزمایش های گوناگونی استفاده می کند. این آزمایش ها شامل مواردی مثل سی تی اسکن، سونوگرافی، ام آر آی و … می شوند. در صورتی که انسداد حالب ها تشخیص داده شود، روش استنت حالب انجام می گیرد. پس از استنت گذاری بیمار معمولا برخی عوارض خفیف را تجربه خواهد کرد، که به مرور زمان از بین می روند. اما سه الی شش ماه بعد از انجام این روش استنت جایگذاری شده باید تعویض شود.

استنت حالب یا استنت گذاری چه عوارضی را در پی خواهد داشت؟

استنت گذاری نیز مانند هر روش درمان دیگری برخی عوارض خفیف را به همراه خواهد داشت. این عوارض گاهی پس از چند روز به طور کامل از بین می روند. در زیر به چند مورد از عوارض انجام این روش اشاره نموده ایم:

  • فرد ممکن‌ است در ادرار خود خون مشاهده کند.
  • امکان تکرر ادرار در فرد وجود دارد.
  • فرد ممکن است دچار سوزش در هنگام ادرار و یا گرفتگی مثانه شود.

سه مورد بالا عوارض شایع و طبیعی انجام روش استنت گذاری می باشند. اما گاهی این روش باعث می شود که فرد برخی عوارض غیر طبیعی و شدید تر را نیز مشاهده کند. در صورت بروز این عوارض پس از انجام استنت حالب بیمار باید به سرعت به پزشک معالج خود مراجعه نماید.

این عوارض به شرح زیر هستند:
  • در صورتی که فرد پس از استنت گذاری دچار سیاهی ادرار و خونریزی بسیار شدید در ادرار خود شود، می بایست آب فراوانی بنوشد. اما اگر با مصرف آب و مایعات نیز این مشکل برطرف نشود، باید به پزشک رجوع نماید.
  • در صورتی که فرد دچار تب بسیار بالا و شدید شود.
  • چنانچه ادرار فرد بوی بد و نامطبوعی داشته باشد.
  • در صورتی که فرد در هر دو طرف شکم خود یا کلیه ها، احساس درد شدید داشته باشد.
  • چنانچه ادرار فرد تغییر رنگ دهد و کاملا کدر شود.
  • چنانچه فرد پس از انجام استنت حالب درد شدیدی در ناحیه مثانه خود حس کند، و این درد با مصرف مسکن‌ ها نیز برطرف نگردد.
  • در صورتی که شخص در حین ادرار سوزش شدیدی را احساس کند، و دفع ادرار برای او دشوار باشد.
نکته

پس از انجام استنت گذاری فرد باید مصرف آب خود را، نسبت به قبل چند برابر کند. پس از انجام این روش خوردن هشت الی ده لیوان در روز، الزامی است. و در روز های ابتدایی بعد از استنت گذاری باید این مورد را کاملا رعایت نمود.

برای انجام روش استنت حالب می توانید با دریافت مشاوره از مطب دکتر علی مهدوی متخصص رادیولوژی، در کوتاه ترین زمان و با کمترین دوره نقاهت انسداد حالب ها را رفع نمایید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *