دکتر علی مهدوی | متخصص رادیولوژی | فلوشیپ اینترونشنال رادیولوژیدکتر علی مهدوی | متخصص رادیولوژی | فلوشیپ اینترونشنال رادیولوژیدکتر علی مهدوی | متخصص رادیولوژی | فلوشیپ اینترونشنال رادیولوژی
09125393199

آمبولیزاسیون

درمان آمبولیزاسیون چیست؟

درمان آمبولیزاسیون چیست؟

حتما شما نیز کم و بیش نام روش درمانی آمبولیزاسیون یا آمبولوتراپی را شنیده اید. آمبولوتراپی یکی از روش های نوین می باشد. برای درمان بیماری های مختلف کاربرد دارد. این روش برای درمان بیماری هایی مثل فیبروز و‌ توده رحمی، سرطان کلیه و وجود غده در آن، همانژیوم کبد، آنوریسم مغزی، ناهنجاری های ریوی، بیماری های مرتبط با پروستات، مشکلات قلبی و … مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش برخی از رگ های ناحیه تحت درمان مسدود می شوند. با مسدود شدن این رگ و شریان ها، تومور یا ضایعه به وجود آمده، قادر به دریافت اکسیژن و خون از بدن نخواهد بود. در نتیجه رشد آن متوقف می شود.

آمبولیزاسیون معمولا کم تهاجمی و کم خطر است. به همین علت پزشکان این روش درمان را برای اکثر بیماران خود در نظر می گیرند. آمبولوتراپی به شیوه های متفاوتی انجام می گیرد. برای انجام این روش درمانی ابتدا محل تحت درمان کاملا بی حس می شود. سپس پزشک با ایجاد برشی بر روی آن نقطه یک کاتتر را وارد شریان می کند. به عنوان مثال اگر این روش برای درمان سرطان کلیه انجام شود، با برشی بر روی شکم‌ کاتتر وارد بدن می شود.

سپس پزشک کاتتر را به سمت شریان های تومور یا غده کلیه پیش می برد. در مرحله بعدی انجام آمبولیزاسیون پزشک ماده حاجب را به بدن بیمار تزریق می کند. در مرحله بعد نیز مواد مخصوصی جهت مسدود سازی رگ‌ و شریان های ضایعه و تومور تزریق می شوند. در نتیجه ارتباط خونی ضایعه با بدن قطع می شود. با قطع گردیدن ارتباط خونی ضایعه با بدن، دیگر امکان رشد آن وجود نخواهد داشت. در نتیجه فرد کاملا درمان می شود.

مزایای انجام روش آمبولیزاسیون 

انجام آمبوليزاسيون علاوه بر اینکه می تواند باعث درمان بیماری های مختلف در بدن بیمار شود، مزایای بی شماری را نیز برای افراد به همراه خواهد داشت. این مزایا باعث شده اند که بیماران انجام اين روش را نسبت به هر روش دیگری بیشتر ترجیح دهند، و برای انجام آن تمایل بیشتری داشته باشند. در زیر به چند مورد از مزایای آن اشاره نموده ایم:

استفاده از بی حسی

در روش آمبوليزاسيون از هیچگونه موادی جهت بیهوشی بیمار استفاده نمی شود. در این روش درمانی از بی حسی موضعی استفاده می شود. و در نتیجه احتمال بروز حساسیت به مواد بیهوشی برای بیماران وجود ندارد.

عدم وجود جای برش و زخم

در روش آمبولیزاسیون تنها یک سوراخ کوچک بر روی پوست ناحیه تحت درمان ایجاد می شود. این سوراخ خود به خود جوش می خورد . جای آن نیز بر روی بدن باقی نمی ماند. این در حالی است که در روش های جراحی ممکن است یک جای برش بزرگ بر روی ناحیه تحت درمان باقی بماند.

کم تهاجمی بودن

کم تهاجمی بودن نیز از دیگر مزایای انجام اين روش به شمار می رود. این روش بسیار کم خطر و کم‌ تهاجمی می باشد. به همین علت بیمار پس از انجام آن می تواند به راحتی، به امور روزمره خود بپردازد.

عدم از دست دادن خون زیاد

در روش های درمانی جراحی بیماران خون زیادی را از دست می دهند. اما در این روش خونی که از دست می رود بسیار کم خواهد بود. این مورد یکی از مهم ترین مزایای آمبولیزاسیون به حساب می آید.

درصد موفقیت بالا

آمبوليزاسيون نسبت به سایر روش های درمانی درصد موفقیت بالاتری دارد. در واقع بعد از انجام این روش درمانی، امکان به وجود آمدن تومور یا ضایعه مورد نظر بسیار کم خواهد بود. در نتیجه این مزیت باعث می شود افراد، این روش را بیشتر ترجیح دهند.

برای انجام آمبولیزاسیون و  دریافت مشاوره می توانید با  مطب دکتر علی مهدوی متخصص رادیولوژی، تماس بگیرید.

آمبولیزاسیون چه عوارضی را در پی دارد؟

آمبولوتراپی با وجود اینکه بسیار کم تهاجمی و کم خطر است، برخی عوارض را نیز در پی دارد. البته این عوارض کاملا نادر هستند، و در موارد بسیار کمی ممکن است اتفاق بیفتند. در زیر چند مورد از این عوارض را نام برده ایم:

بروز عفونت

افرادی که از روش آمبولوتراپی استفاده می کنند، ممکن‌ است دچار عفونت‌ شوند. این عفونت معمولا در ناحیه ای که برش ایجاد گردیده اتفاق می افتد. اما‌ اگر بیمار آنتی بیوتیک مصرف کند، این مشکل در مدت زمان کوتاهی رفع می شود.

آسیب به محل تحت درمان

از دیگر عوارض آمبولیزاسیون می توان به بروز آسیب به محل تحت‌ درمان اشاره نمود. در این روش وقتی کاتتر به شریان های کلیه، قلب، مغز، ریه و … وارد می شود، ممکن است مشکلاتی را پدید آورد. اما این مشکلات کاملا جزئی بوده، و به قدری نادر هستند که تنها در یک درصد افراد احتمال بروز آن ها وجود دارد.

پیام بگذارید