درمان واریس

درمان واریس

درمان واریس به بهبود جریان خون و کاهش علائم این بیماری کمک می‌کند. رگ‌های واریسی که به دلیل عملکرد نادرست دریچه‌های وریدی ایجاد می‌شوند، می‌توانند با استفاده از روش‌های غیرجراحی مانند تغییر سبک زندگی کنترل شوند. در موارد شدیدتر، از روش‌های پیشرفته‌تری مانند لیزر درمانی، اسکلروتراپی یا جراحی استفاده می‌شود. تشخیص زودهنگام و مراقبت مناسب می‌تواند به کاهش علائم و بهبود کیفیت زندگی بیمار کمک کند.

درمان واریس

۳ روش اصلی درمان واریس چیست؟

واریس یکی از شایع ترین بیماری های عروقی است. این بیماری بیشتر در افراد مسن و زنان باردار رخ می دهد. این بیماری باعث می شود، که سیاهرگ‌ های خونی متورم در هم پیچیده ای بر روی پوست ظاهر شوند. به این رگ‌ ها، رگ های واریسی گفته می شود. که عموما بر روی پا ظاهر می شوند. وجود رگ های واریسی بر روی پوست علاوه بر ایجاد ظاهر ناخوشایند، می تواند باعث بروز مشکلاتی همچون لخته شدن خون، گزگز پا، بی حسی و … شود. عروق واریسی به رنگ های سبز، بنفش، آبی، قرمز و … بر روی پوست ظاهر می شوند. به عنوان عروق عنکبوتی نیز شناخته می شوند.

این رگ‌ ها به علت عملکرد ضعیف دریچه رگ‌ ها در بازگرداندن خون‌ به قلب اتفاق می افتد. اما خوشبختانه امروزه برای درمان این بیماری روش های غیر تهاجمی زیادی وجود دارد. این روش ها اغلب بدون بازگشت بوده و این بیماری را به خوبی درمان می کنند. در زیر سه روش اصلی و موثر برای درمان بیماری واریس را نام برده ایم:

استفاده از لیزر برای درمان بیماری واریس یکی از محبوب ترین روش های درمانی است. در این روش ابتدا محلی که رگ‌ های واریسی پدید آمده اند کاملا بی حس می شود. سپس پزشک با استفاده از اشعه و پرتو لیزر به رگ‌ های واریسی حرارت می دهد.  در نتیجه آن  ها را مسدود می کند. با مسدود شدن عروق واریسی، این رگ ها از چرخه خونرسانی خارج شده و در واقع می میرند و از بین می روند.

درمان با روش اسکلروتراپی نیز امکانپذیر است. در این روش پزشک ماده ای را درون رگ واریسی تزریق می کند. این ماده رگ های واریسی را متورم نموده و پس از چند هفته یا چند ماه آن ها را به طور کامل از بین می برد.

درمان با وناسیل

وناسیل از جدیدترین روش های درمان بیماری واریس است. در این روش پزشک با استفاده از یک کاتر چسب مخصوصی را درون رگ‌ واریسی تزریق می کند. سپس رگ‌ مسدود شده و از بین می رود. درمان این بیماری با این روش عوارض خاصی به همراه نخواهد داشت.

مراقبت های لازم و ضروری بعد از درمان واریس

مراقبت های لازم و ضروری بعد از درمان بیماری واریس

بعد از درمان بیماری واریس به روش لیزر، وناسیل، اسکلروتراپی و … می بایست  افراد تحت مراقبت قرار گیرند. انجام این مراقبت ها باعث می شود که بیمار سریع تر بهبود یابد. همچنین اگر این مراقبت ها جدی گرفته نشوند، ممکن است بیمار دچار برخی عوارض شود. در زیر مراقبت های لازم و ضروری بعد از درمان بیماری  واریس را نام برده ایم:

نوشیدن مایعات فراوان

بعد از درمان بیماری واریس نوشیدن مایعات فراوان به هیچ عنوان نباید فراموش شود. خوردن آب، آب میوه طبیعی و سبزیجات و … در دوره نقاهت باعث می شود، که خونرسانی در بدن  بهتر صورت گیرد.

خودداری از ایستادن و نشستن طولانی

از دیگر مراقبت های لازم بعد از درمان می توان به خودداری از ایستادن، و نشستن زیاد اشاره  نمود. نشستن یا ایستادن طولانی ممکن است باعث بروز درد و تورم در ناحیه تحت درمان شود. به همین علت بهتر است افراد تایم نشستن و ایستادن خود را کوتاه کرده و بیشتر به خود استراحت دهند.

خودداری از رفتن به استخر

یکی دیگر از مراقبت های لازم بعد از درمان این بیماری خودداری از رفتن به استخر است. معمولا ناحیه تحت درمان کمی زخم می شود. بهتر است افراد تا بسته شدن این زخم ها از رفتن به استخر خودداری کنند.

انجام ندادن ورزش های سنگین

بعد از درمان می توان پیاده روی و ورزش های سبک‌ را انجام داد. اما بهتر است حداقل سه الی چهار روز بعد از درمان، از انجام ورزش های سنگین خودداری نمود.

سوالات متداول درمان واریس

کدام روش درمانی برای واریس بهترین است؟

انتخاب روش درمان به شدت واریس و شرایط فرد بستگی دارد؛ پزشک با توجه به وضعیت بیمار، بهترین روش را توصیه می‌کند.

آیا واریس بدون جراحی درمان می‌شود؟

بله، روش‌های غیرجراحی مانند ورزش، و لیزر درمانی برای بسیاری از موارد مؤثر هستند.

آیا واریس بعد از درمان بازمی‌گردد؟

در برخی موارد ممکن است رگ‌های واریسی جدید ظاهر شوند، اما درمان‌های مؤثر می‌توانند از پیشرفت بیشتر جلوگیری کنند.

در نهایت…

واریس می تواند مشکلات زیادی را برای افراد به وجود بیاورد، و قطعا ظاهر ناخوشایندی را بر روی پوست ایجاد می کند. به همین علت  باید در کوتاه ترین زمان ممکن درمان شود. برای درمان بیماری واریس با جدید ترین روش ها می توانید با مراجعه به مطب دکتر علی مهدوی متخصص رادیولوژی مشاوره های لازم را دریافت نموده و بهبود بیماری خود را تسریع بخشید.

مطالب مرتبط

آنژیوپلاستی

آنژیوپلاستی با استنت‌گذاری، روشی کارآمد برای درمان بیماری‌های عروقی مانند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *