دکتر علی مهدوی | متخصص رادیولوژی | فلوشیپ اینترونشنال رادیولوژیدکتر علی مهدوی | متخصص رادیولوژی | فلوشیپ اینترونشنال رادیولوژیدکتر علی مهدوی | متخصص رادیولوژی | فلوشیپ اینترونشنال رادیولوژی
09125393199

نمونه برداری از پرزهای جفتی

نمونه گیری از جفت جنین cvs

نمونه برداری از پرز  های جفتی و ضرورت و دلایل انجام آن

نمونه برداری از پرز های جفتی موضوعی است که در این مقاله به آن پرداخته شده است. برای انجام این نمونه برداری با ما در تماس باشید .

سلامت جنین یکی از مهم ترین مسائلی است، که در دوران بارداری باید بسیار به آن توجه شود. برخی از افراد به علت شرایط خاصی که دارند، احتمال وجود اختلالات ژنتیکی، مشکلات مادرزادی و … در جنین آن ها وجود دارد. این افراد می بایست از روش های مختلفی برای اطمینان یافتن از سلامت جنین خود استفاده کنند. یکی از این روش ها نمونه برداری نمودن از پرزهای جفتی می باشد. این آزمایش ضرورت زیادی دارد. دلیل استفاده از آن تشخیص اختلالات ژنتیکی و مادرزادی جنین می باشد. پرز های جفتی بخش بسیار ظریفی از جفت جنین هستند، که باید در این تست نمونه برداری شوند. این پرز ها قسمتی از سلول تخم هستند، و ژن جنین در آن ها وجود دارد.

با بررسی این پرز ها می توان اختلالات ژنتیکی جنین را تشخیص داد.برای نمونه برداری  پزشک ابتدا از بی حسی موضعی استفاده می کند. سپس بر روی شکم یک سوراخ ریز ایجاد نموده و یک سوزن کوچک را وارد شکم می کند. سپس این سوزن وارد رحم می شود، و به کمک سرنگ بخشی از پرز های جفتی برداشت می شوند. در زمان حرکت سوزن از شکم به سمت رحم، پزشک با دستگاه سونوگرافی مسیر آن را مد نظر دارد، تا از بروز مشکل جلوگیری کند. پس از برداشت نمونه از پرز های جفتی، پزشک آن ها را به آزمایشگاه می فرستند، تا مورد بررسی قرار گیرند.

این روش شباهت بسیار زیادی به تست آمنیوسنتز دارد. با این تفاوت که در این تست به جای مایع آمنیوتیک از پرز های جفتی نمونه برداری می شود. این تست معمولا کمی دردناک خواهد بود. اما زمان آن به قدری کوتاه است که درد آن قابل تحمل خواهد بود. نمونه برداری حدود نیم ساعت به طول می انجامد. نتایج این آزمایش نیز حدود دو هفته بعد آماده خواهند گردید.

انجام این نمونه برداری به چه کسانی پیشنهاد می شود؟

نمونه برداری نمودن از پرز های جفتی معمولا به کسانی توصیه می شود، که دارای شرایط خاصی هستند. در واقع وجود این شرایط باعث می شوند که احتمال وجود اختلالات ژنتیکی و مادرزادی در جنین افزایش یابد. به همین علت پزشک به این افراد انجام این تست را توصیه می کند. به طور کلی انجام این آزمایش به افراد زیر توصیه می شود:

بارداری در سن بالاتر از ۳۵سال

وقتی سن خانم ها از سی و پنج سال بالاتر می رود، درصد موفقیت بارداری آن ها کمی کاهش می یابد. در این سن اگر فرد باردار شود، احتمال وجود اختلالات کروموزومی در جنین او بسیار بالا است. به همین دلیل باید حتما تست نمونه برداری  را انجام دهد.

سابقه بیماری های ژنتیکی در خانواده

از دیگر مواردی که باعث می شود، انجام تست برداشت نمونه از پرز های جفتی برای افراد الزامی شود، سابقه بیماری ژنتیکی و مادرزادی در خانواده آن ها می باشد. گاهی ممکن است در خانواده پدر یا مادر جنین سابقه بیماری های ژنتیکی و مادرزادی وجود داشته باشد. در این صورت احتمال انتقال ژن این اختلالات به جنین نیز وجود دارد. در نتیجه افرادی که چنین سابقه ای در خانواده خود دارند، باید انجام این تست را جدی بگیرند.

وجود نتایج غیر طبیعی در غربالگری بارداری

غربالگری های بارداری و آزمایش سونوگرافی نتایجی دارند، که توسط پزشک بررسی می شوند. اگر این نتایج از نظر پزشک غیر عادی و غیر طبیعی باشند، انجام نمونه برداری از پرز های جفتی الزامی است.

مراقبت های لازم بعد از انجام آزمایش نمونه برداری از پرز های جفتی

بعد از انجام تست نمونه برداری پرزهای جفتی فرد باید تحت مراقبت های ویژه ای قرار گیرد. این مراقبت ها باعث کوتاه شدن دوره نقاهت می شوند. این مراقبت ها به شرح زیر هستند:

  • افراد باید پس از انجام این تست حدود سه روز استراحت کنند.
  • پس از انجام این‌ تست تا مدت زمان سه روز، فرد نباید ورزش کند و یا فعالیت فیزیکی سنگین داشته باشد.
  • تا سه الی چهار روز بعد از نمونه برداری  افراد باید از برقراری ارتباط جنسی خودداری کنند.

پیام بگذارید